joi, 14 iunie 2012

Protest imoptriva majorarii taxei de scolarizare


Dupa cum stiti astazi 13.06.2012 incepand cu ora 09.00 studentii Facultatii de Arhitectura impreuna cu cei de la Facultatea de Matematica - Informatica din cadrul Universitatii Spiru Haret s-au adunat in fata Universitatii pentru a protesta impotriva deciziei de a mari taxa de scolarizare.

La Facultatea de Arhitectura incepand din toamna acestui an taxa va fi de 5600 RON, asta dupa ce in ultimii doi ani consecutivi taxa s-a marit treptat.
In anul 2010-2011 taxa a fost de 1800 RON, in anul 2011-2012 taxa s-a majorat la suma de 2500 RON iar in anul universitar 2012-2013 taxa a ajuns la suma de 5600 RON.
Aceasta marire de taxa se aplica tuturor studentilor indiferent de suma care au platit-o in anul 1, fara ca Universitatea sa ne avertizeze ca aceasta taxa poate creste de la an la an.

De aceea incepand de astazi studentii Universitatii Spiru Haret vor protesta impotriva acestei decizii pana cand conducerea va fi deschisa de a negocia aceasta taxa.

Tot astazi, reprezentantii studentilor au avut o intrevedere cu dl. rector Aurelian Bondrea, insa domnia sa se apara spunand ca in special Facultatea de Arhitectura merge pe minus. Dupa spusele domniei lui nu vor sa negocieze aceasta decizie de marire a taxei, ba chiar afirma ca in anul universitar 2013-2014 taxa va creste din
nou in jurul sumei de 7500 RON.

Deasemenea a fost discutata problema studentilor care au ajuns in anii 3,4,5 si nu mai au posibilitatea financiara de a continua studiile si dansul a replicat ca aceasta nu este problema dansului.

O alta problema care a fost expusa a fost aceea daca ne pot garanta ca aceasta suma de 5600 RON va ramane asa pana la terminare studiilor, insa asa cum a spus si mai sus, in anul imediat urmator taxa va creste din nou pentru toti studentii Facultatii de Arhitectura si nu ne pot oferi nici o garantie ca taxa va ramane la aceasta suma.
Aceeasi situatie o au si cei de la Facultatea de Matematica-Informatica, taxa pentru anul universitar 2012-2013 dublandu-se.

Pana in momentul de fata 485 de studenti ai Facultatii de Arhitectura impreuna cu cei de la Facultatea de Matematica au semnat liste cu tabele nominale prin care argumeneaza ca nu mai pot continua studiile in urma maririi taxei la suma de 5600 RON la Facultatea de Arhitectura respectiv 3000 RON la Facultatea de Matematica-Informatica.

In concluzie Asociatia Studentilor Arhitecti Spiru Haret, impreuna cu reprezentantii studentilor tuturor facultatior din cadrul Spiru Haret isi vor mentine pozitia de protest pana cand conducerea Universitatii vor renunta la aceasta marire de taxa.
ASASH pe langa sprijinul tuturor reprezentantilor de la celelalte facultati, beneficiaza de sprijinul si suportul ANOSR.

Prin acest protest studentii doresc urmatoarele:
-taxa de studiu sa ramana la suma de 2500 de RON
-sa se semneze un contract cadru prin care sa se stipuleze ca taxa nu mai poate fi marita pana la terminare studiilor, iar daca situatia o impune taxa sa fie majorata doar pentru studentii care se inscriu de acum in anul 1 de studiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu