vineri, 15 iulie 2011

Paramongols - the undercover paramedics for Mongolia

2x arhitect + inginer de mediu + jurnalist + sociolog + ambulanta + 16000km= Paramongols


           Echipa noastra este formata din cinci tineri din cinci colţuri ale ţării şi din domenii profesionale diferite, uniţi doar prin dorinţa de a face bine atunci când este mai greu şi acolo unde este mai necesar. Suntem conştienţi că nici Romaniei nu îi lipsesc probleme de acest fel şi de aceea, in concomitent, proiectul Pramongols va susţine SMURD şi o serie de alte acţiuni caritabile din ţară.
            Despre ce urmeaza nu ştim cu certitudine decât că, ninge-plouă, pe data de 23 iulie o ambulanţa românească işi va porni motoarele pentru a lua parte la “Mongol Charity Rally 2011”. De acasă vom pleca spre Praga, una dintre liniile de start, iar de acolo spre UlamBator, unul dintre capetele lumii şi finish-ul acestei curse.
            Legat de ce ne aşteaptă pe drum, intuim că ne vom rătăci, că vom repara maşina de mai multe ori, că vom face in jur de 10 pene de cauciuc, că vom vorbi pană ne vor durea mainile şi că oricât de nemţeşte am plănui lucrurile, multe ne vor lua prin surprindere. Dacă totul decurge cum sperăm insa, din toamnă, o parte din Mongolia va renunţa la camile pentru transportul bolnavilor iar ambulanţa romanească va salva vieţi in continuare. Pană atunci şi pana acolo sunt inca multe de făcut. Mai avem de rezolvat formalitaţile legate de tranzitul prin cele circa 15 ţări, de adunat una alta şi de organizat reintoarcerea pe meleagurile mioritice. Implicaţi trup şi suflet suntem; singuri, sperăm că nu. Sprijiniţi-ne cu ce vă este la indemană, căci nici sfaturile, nici ideile şi nici fondurile nu ne prisosesc.             Mongol Charity Rally nu este despre viteză sau victorie; este o cursă pe cont propriu, fără asistenta tehnica sau medicală, fără maşini de back-up, organizată cu scopul nobil de a dona la destinaţie toate mijloacele de transport folosite, alături de o sumă cât mai consistenta de bani. Aceştia din urmă sunt viraţi câtre Christina Noble Children's Foundation, o organizaţie care se ocupă cu imbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din Asia, iar autovehiculele ajung acolo unde consideră statul Mongolez ca sunt de trebuinţă.
             Peste 100 din cele 400 de echipe înscrise in ediţia din 2011 vor lua startul îmbarcate în ambulanţe, iar Paramongols işi doreste sa se numere printre acestea. Intrucât mai mult de o treime din populatia Mongoliei duce inca o viaţa nomadă, sistemul medical de acolo este bazat in totalitate pe serviciile de urgentă. Cele trei milioane de locuitori ai ţării sunt răsfiraţi pe o suprafaţă mai mare decât aceea a Europei de Vest iar drumul câtre un spital sau altul , adesea anevoios, se desfăşoară in mod frecvent cu ajutorul animalelor de prin gospodarii. Necesitatea unui parc auto sănătos a devenit una dintre preocupările principale ale statului, dar ritmul in care această "reforma" se duce la bun sfarşit este lent şi direct dependent de initiative precum " Mongol Charity Rally".Pe 23 iulie pleaca, hai sa ii sustinem ! Ia un tricou sau doneaza ! 


Mai multe detalii pe : 


http://www.paramongols.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu