vineri, 25 februarie 2011

Urban ID- concurs de arhitectura

Ambasada Marii Britanii a lansat oficial ieri, 24 februarie, un proiect de arhitectura pentru amenajarea zonei adiacente Stadionului National ‘Lia Manoliu’.
Pornind de la succesul constructiei Parcului Olimpic de la Londra – cel mai vast proiect de regenerare urbana din Europa – ‘Urban ID’ este un concurs de idei al carui mare premiu consta intr-o vizita in capitala britanica, care include si un tur al Parcului. Castigatorul competitiei va fi selectat pe 15 martie, iar propunerea sa va fi analizata de Primaria Municipiului Bucuresti si de cea a sectorului 2 pentru implementare.

Premiul doi va fi un Program de Certificare si Training ‘Romania Green Building Professional’ oferit de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi. Premiul trei consta intr-o placa video performanta.

Ambasadorul britanic Martin Harris, gazda evenimentului de lansare, a remarcat: „Este important ca cel mai mare stadion din Romania sa aiba un caracter multifunctional si o identitate urbana pe masura!”

Printre invitati s-au numarat reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, sportivi romani de talie internationala precum Ionela Tarlea si Ivan Patzaichin, precum si oameni de afaceri si specialisti in regenerare urbana.

Organizarea evenimentului “Londra 2012” este echivalenta cu desfasurarea simultana a campionatelor mondiale la 26 de discipline olimpice si 20 paralimpice.

In cifre:
• Investitie de peste 8 miliarde de lire sterline
• Aproximativ 14700 de participanti
• 120 de lideri de stat
• 22000 de jurnalisti
• Se asteapta ca media vizitatorilor straini in Marea Britanie sa creasca cu 320000
• Audienta TV posibila de 4 miliarde de telespectatori
• Olimpiada ajuta la transformarea uneia dintre cele mai sarace zone ale Londrei, 75% din sumele cheltuite pentru dezvoltarea Parcului Olimpic fiind redirectionate catre regenerarea unui cartier in zona de est a capitalei britanice
• In timpul Jocurilor vor fi consumate 232 de tone de cartofi si 330 de tone de fructe si legume.

Despre Stadionul Olimpic: stiati ca…?
• Stadionul va avea o capacitate de 80000 de locuri pe perioada Jocurilor si de doar 25000 de locuri ulterior, cand va gazdui diverse evenimente sportive, culturale si sociale. 55000 de locuri vor disparea prin dezasamblarea structurii superioare a constructiei. Acest concept architectural este unic in lume.
• Un vultur numit “Salcia” va veghea stadionul pentru a impiedica porumbeii sa isi faca cuib in zona.
• Peste 30 de cladiri au fost demolate pentru a face loc acestei constructii.

Pentru imagini oficiale ale Parcului Olimpic in constructie
Pentru informatii despre concurs

Articol preluat de pe http://zeppelin-magazine.net/newsdetail.php?id_nws=260

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu