vineri, 27 septembrie 2013

Programul de traineeship “Porneste la drum cu GSK” ajunge la cea de-a 7-a editie!

    
   

·         GlaxoSmithKline (GSK) Romania se pregateste de lansarea celei de-a 7-a editii a programului de traineeship “Porneste la drum cu GSK”;
·         Noua editie se adreseaza studentilor care au absolvit in 2013 si ofera posiblitatea de a se alatura GSK in rolul de trainee pentru o perioada de 6 luni pana la un an;
·         De-a lungul celor 6 editii organizate pana in prezent, aproximativ 40 tineri care au demonstrat performanta inalta in cadrul programului au ramas in GSK Romania, ocupand diferite functii.

GlaxoSmithKline (GSK) Romania se pregateste de lansarea celei de-a 7-a editii a programului de trainee ship “Porneste la drum cu GSK”. Noua editie se adreseaza absolventior de facultate din promotia 2012/2013, oferindu-le acestora posiblitatea de a se alatura GSK in rolul de Trainee, pentru o perioada de 6 luni – in cadrul diviziei GSK Pharma – sau o perioada de un an – in cadrul diviziilor GSK Consumer Healthcare sau Europharm Distributie.

Inscrierile pentru program se pot face in perioada 1 septembrie – 14 octombrie. Procesul de preselectie se realizeaza pe baza unui formular de inscriere si a interviurilor telefonice ulterioare. Se poate aplica accesand site-ul www.gsk.ro , in sectiunea Cariere/ Program de Traineeship sau site-ul partnerului nostru in acest program, Inspire Group: http://www.buzzcamp.ro/companii/gsk/index.html .

„In GSK, sustinerea si dezvoltarea talentelor este o parte integranta a strategiei de business, iar acest program ne ajuta sa identificam si sa integram viitori profesionisti. Avand in vedere faptul ca, la prima editie, numarul aplicatiilor a fost de 28 si la ultima editie organizata a ajuns la 800, suntem pe deplin indreptatiti sa spunem ca tinerii sunt atrasi de oportunitatea de a incepe o cariera intr-o companie precum GSK, considerand programul de traineeship ca o bază importantă de selecţie a membrilor echipei noastre. De-a lungul celor 6 editii, GSK a dovedit participantilor ca ofera experiente de business diverse, din care invata si se dezvolta, intr-un mediu de lucru stimulant, sanatos si inalt performant. Ne asteptam ca si in acest an interesul sa fie la fel de mare si suntem increzatori ca tinerii absoventi ne vor surpinde si la aceasta editie”, spune Iulia Dobritoiu, HR Director & Commercial Excellence Lead, GlaxoSmithKline România.

Criteriile de selectie ale programului „Porneste la drum cu GSK” sunt urmatoarele:

·         Absolvent facultate promotia 2012/2013 in unul din domeniile: Medicina, Farmacie, Stomatologie, Biologie, Chimie, Studii Economice, Drept, Marketing;
·         Absolvent program master 2013 sau in curs de desfasurare;
·         Activitati extra-curiculare pe parcursul studiilor: voluntariat, membru in organizatiile studentesti, participari la proiecte studentesti;
·         Expunere internationala, cum ar fi: burse universitare, participare la programul „Work and travel”, conferinte, seminarii;
·         Mobilitate pe plan national;
·         Agilitate de invatare, spirit inovativ, construire de relatii, munca in echipa.

Candidatii selectati vor participa la un workshop in cadrul caruia vor avea ocazia sa cunoasca mai bine GSK si oportunitatile de dezvoltare pe care le ofera. Workshop-ul se va desfasura pe parcursul a 3 zile si va consta in prezentari de business, role play-uri si evaluari.

Acest program national de recrutare si dezvoltare a debutat in anul 2007, venind in sprijinul tinerilor cu potential care au inteles nevoia unei dezvoltari continue. De-a lungul celor 6 editii organizate pana in prezent, aproximativ 40 tineri care au demonstrat performanta inalta in timpul programului, au obtinut roluri noi in cadrul GSK Romania in departamentele: vanzari, marketing, financiar, logistica, controlul calitatii, administrativ, EHS, etc.

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.Pentru mai multe informații, accesați www.gsk.ro și www.gsk.com

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi: anamaria.diceanu@pr.gmp.ro, 0740 42 68 35, GMP PR.

Au început înscrierile la Școala ADC*RO, ediția 2014

În perioada 26 septembrie - 25 octombrie 2013 au loc înscrieri pentru cea de-a șasea ediție a Școlii ADC*RO . Cei care sunt interesaţi să se înscrie la cursurile școlii o pot face online, pe www.scoalaadc.ro , rezolvând brief-ul de concurs propus de tutori. Criteriile urmărite în procesul de selecție sunt: creativitatea, originalitatea şi respectarea cerinţelor briefului.
Printre tutorii care și-au anunțat deja participarea la ediția din 2014 a școlii se numără: Adrian Preda (Creative Director, Friends Advertising), Cătălin Dobre (Group Creative Director, McCann Erickson România), Dinu Pănescu (Group Creative Director, McCann Erickson România), Dorian Pascuci (Creative Director, ADDV Euro RSCG), Mihnea Gheorghiu (Group Creative Director, Publicis Groupe), Șerban Alexandrescu (Managing Partner Headvertising), Ștefan Vasilachi (Creative Director, Geometry Global) și Valentin Suciu (Creative Director, Jazz).
Cursurile vor începe în luna ianuarie 2014 și vor dura patru luni. În timpul şcolii, studenţii vor participa la seminarii săptămânale şi îşi vor putea testa aptitudinile creative în cadrul întâlnirilor din agenţiile de publicitate participante. La finalul școlii, prin rezolvarea briefurilor primite pe parcurs, studenții își vor alcătui un portofoliu de lucrări, care va fi evaluat de tutorii școlii, pentru stabilirea unui clasament final, iar cei mai talentaţi studenţi vor beneficia de internshipuri în agenții.
Participarea la concursul de admitere este gratuită, iar pentru a urma cursurile Şcolii ADC*RO, studenţii admişi vor avea de achitat o taxă de 500 de euro.
Mai multe detalii despre tutori și despre portofoliile studenților din anii trecuți găsiți pe www.scoalaadc.ro.
Scoala ADC*RO este o școală de concept, dedicată tuturor tinerilor interesați de domeniul publicității, un proiect Art Directors Club România (ADC*RO), organizat de The Institute.
Art Directors Club România (ADC*RO) este o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate, punând în legătură profesioniștii din industria de comunicare vizuală din România.


The Institute este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine şi Noaptea Agenţiilor, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.


duminică, 22 septembrie 2013

Vreau la BUZZ!Camp?




Vreau sa profit de cele mai bune oportunitati. Vreau sa interactionez cu expertii din domeniul meu, vreau sa le ascult povestile, vreau sa primesc sfaturi de la ei. Vreau workshop-uri, vreau informatii relevante, vreau acces in culisele marilor companii. 
Unde pot beneficia de toate aceste lucruri? La BUZZ!Camp!
De ce sa particip la BUZZ!Camp?
Pentru ca cele 9 editii organizate pana in prezent au reprezentat o sursa de inspiratie si motivatie pentru fiecare participant si credem ca a venit si randul TAU!
Oameni, resurse, cunostinte noi, speakeri de exceptie, conferinte, workshop-uri si seminarii, concursuri, tombole, difuzari video, sesiuni de „fotolii de consiliere”, oportunitati de cariera. Sunt doar cateva din lucrurile pe care BUZZ!Camp ti le ofera.
Iata dovezile!
 “[…]BUZZ!Camp m-a motivat, m-a inspirat si m-a indemnat sa actionez. Chiar daca intampin obstacole, trebuie sa imi urmez visul, si voi putea realiza ce imi propun daca intradevar vreau.” – Anca Zaharia, participant BUZZ!Camp.
 “La BUZZ!Camp am intalnit oameni de exceptie, care au facut greseli, le-au tratat ca pe niste experiente de invatare si au ajuns la succes. Am apreciat talentul, pasiunea lor si perspectiva asupra muncii. Am plecat de la BUZZ!Camp cu mai multa incredere ca pot ajunge ceea ce-mi doresc sa devin. Multumesc BUZZ!Camp pentru aceasta experienta!” – Otilia Boledeanu, participant BUZZ!Camp.
“Un eveniment bine gandit, unde fiecare aspect si-a avut rolul bine definit, de la speakerii invitati si persoanele cu care am interactionat pe durata evenimentului, pana la temele abordate atat la conferinte cat si la ateliere.  Prin BUZZ!Camp am ajuns sa cunosc care a fost traseul profesional al unor oameni de succes si auzindu-le povestile am inteles mai bine cum trebuie sa-mi abordez propriul traseu professional.[…]“ – Miruna Aura Grama, participant BUZZ!Camp.

Te vrem si pe tine la BUZZ!Camp, asa ca ramai alaturi de noi si rezerva-ti locul pentru urmatoare editie http://buzzcamp.ro/event/inscriere/!



miercuri, 18 septembrie 2013

A zecea expoconferinta de arhitectura: RIFF 2013

RIFF - Expoconferința Internațională de Arhitectură va avea loc pe 11 și 12 noiembrie 2013, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Aflat la a patra ediție, evenimentul are ca scop promovarea calității și a excelenței în arhitectură și construcții. RIFF 2013 se adresează arhitecților, proiectanților, designerilor și companiilor care oferă soluții performante pentru domeniul arhitecturii.

       La RIFF 2013 vor fi prezentate proiecte de arhitectură precum “Casa de Vacanta Vitznau” (Elveția), “Statoil building” (Norvegia), „Festival Hall of the Tiroler Festspiele Erl” (Austria), „EYE Film Institute Netherlands” (Olanda), „Heat Exchanger Važecká” (Slovacia), „CINiBA – The Scientific Information Centre and Academic Library” (Polonia), „The B-11 Building” (Norvegia) sau „Kodaly Centre” (Ungaria). Aceste proiecte s-au remarcat nu doar prin premiile sau nominalizările obținute la nivel internațional, ci și prin tehnica de construcție utilizată, design-ul clădirii, flexibilitatea spațiului de lucru sau amplasarea clădirii în peisaj.

     Cu ocazia expoconferinței RIFF invitatul special arh. Serban ȚIGĂNAȘ, Președintele Ordinului Arhitecților din România  le-a adresat tuturor celor interesați de domeniul arhitecturii invitația de a participa în cadrul expoconferinței: "Ne vom întâlni a zecea oară pentru a discuta despre cum se construiește mai bine între arhitecți, ingineri, antreprenori, furnizori de sisteme și materiale, care au reușit să obțină calitate pentru construcții și doresc să contribuie la ridicarea standardului în care se construiește. Poate fi un moment de bilanț în care să încercâm să înțelegem ce se întâmplă în mod obișnuit, ce și cum se întâmplă atunci când apar lucrările de calitate și cum se generează uneori excepționalul. Vă propun să medităm creativ la starea arhitecturii, să facem acest bilanț și să încercăm prin aceste dialoguri și întâlniri să construim răspunsul la întrebarea: Cum trebuie să se schimbe lumea construcțiilor?". În acest an, RIFF 2013 va reuni peste 400 de arhitecți, proiectanți și companii de specialitate.


RIFF 2013 este cea de-a zecea expoconferință de arhitectură organizată de ABplus Events și Ordinul Arhitecților din România. Inițiate de organizatori în anul 2010, unice prin structură, program și organizare, expoconferințele de arhitectură au reunit până în prezent peste 3000 de arhitecți și designeri din Europa, Asia și America, 400 de speakeri, 350 de companii, 220 de parteneri și sponsori.

Detalii despre pachetele de participare aici.
Înscrieri arhitecți: înscrieri@ieriff.ro
Informații suplimentare la adresa de email: info@ieriff.ro



Invitații speciali și speakeri RIFF 2013:

      Arh. Stephen HODDER, președinte al Royal Institute of British Architects                     
      Arh. Daniel LISCHER, câștigător a DETAIL Prize 2012               
      Arh. Șerban ȚIGĂNAȘ, președinte al Ordinului Arhitecților din România
      Arh. Geir HAAVERSEN, fondator a-lab                    
      Arh. Odd KLEV, fondator a-lab                         
      Arh. Sebastian BRUNKE, Senior Project Manager, Delugan Meissl Associated Architects
      Arh. Dusan BURAK, câștigător al CE.ZA.AR în 2012
      Arh. Dariusz HERMAN, partener HS99
      Arh. Kyrre SUNDAL, MAD Architecture Office
      Arh. Tomas FIALOVSZKY, EP Studio
      Arh. Richard HONICH, co-partener EP Studio

      Arh. Răzvan BÂRSAN, câștigător a 2 premii World Architecture Awards, edițiile 2010 și 2011

Internship EUROPAfest 2014 - jazz | blues | pop | clasic

Esti student/masterand, plin de entuziasm si pasionat de organizarea de evenimente internationale ? Aplica pentru un internship de 4 luni in cadrul EUROPAfest, organizat de jmEvents. Nu trebuie sa ai experienta, ci doar dorinta, experienta va prinde contur alaturi de noi.

Cautam 4 - 5 tineri constienti ca teoria din facultate trebuie completata de invatare prin practica - daca vrei sa intelegi cu adevarat un domeniu si sa te specializezi.

Consideram ca invatarea reala, autentica, care poate imbogati cu adevarat la nivel profesional este cea care se bazeaza pe principiul „inveti facand”. Oferim explicatii, informatii, mini-traininguri inainte de fiecare task / proiect dar nu suntem adeptii sesiunilor de teorie / memorare / verificare.
Este un internship in care vei intra direct in actiune. Vei lucra efectiv la proiectele actuale ale organizatiei, vei participa activ la sedintele de brainstorming, vei putea sa aduci valoare adaugata.

In functie de abilitati te vom implica in unul sau mai multe sectoare de activitate si vei invata: comunicare online, web-surfing, research, promovare, jurnalism, tactici social media, marketing online, management cultural, management de proiect, managementul timpului, lucrul individual si in echipa, relatii publice, relationare cu artistii, logistica, secretariat, administrativ, set-up scena, prezentare scenica, organizare concerte etc.

Internshipul se bazeaza pe experienta efectiva, acumulari personale, feed-backuri din partea organizatiei si rezolvarea punctuala a provocarilor aparute. La final vei avea o lista cu proiectele si taskurile realizate, o experianta reala care iti va imbogati CV-ul.
Daca faci parte din randul celor care cred ca pot schimba ceva in societate te asteptam intr-un mediu activ, bazat pe profesionalism si standarde inalte.

Domeniul internshipului: 
Organizare evenimente, comunicare, relatii cu publicul

Despre jmEvents

jmEvents este o organizatie neguvernamentala care isi desfasoara activitatea in domeniul cultural si de tineret. Cu o experienta de peste 23 de ani jmEvents s-a pozitionat ca lider pe piata culturala nationala , dar si internationala prin programele, proiectele si evenimentele organizate.
Intre activitatile curente ale organizatiei se numara:
        EUROPAfest - jazz, blues, pop clasic
        Bucharest International Jazz Competition
        Jeunesses International Music Competition
        Summer Music Academy Sinaia
        Urban Culture Fusion
        PROMS - Jazz & Classic
        Turneul Laureatilor
        workshop-uri
        master-classes
        evenimente de fund-raising
        concerte de muzica clasica, jazz, blues, folk, fusion
        corporate events
Recent, jmEvents a infiintat sectiunea nationala a ESTA - European String Teachers Association, fiind acceptata in 2013 ca membru cu drepturi depline.
De asemenea, jmEvents s-a remarcat prin programele de voluntariat si internship oferite tinerilor in fiecare an. Mai multe detalii pe www.jmEvents.ro

Despre EUROPAfest

Festivalul EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic prezinta anual peste 50 de concerte de exceptie cu artisti din Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. In 2014 peste 300 muzicieni din 45-50 de tari vor evolua pe cele mai importante scene din Bucuresti si Sibiu, sali de concert traditionale, dar si spatii neconventionale, oferind publicului bucuria de a se conecta la muzica unei intregi lumi.
Apreciat atat la nivel national, cat si international, EUROPAfest este considerat brand de tara, contribuind la construirea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. In 2014 festivalul sarbatoreste 21 de ani si se va desfasura in perioada 8 - 24 mai.
Din anul 2005 festivalul se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din Romania. Festivalul include concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival.
Mai multe detalii pe www.jmEvents.ro.
­
Ce inseamna un internship la EUROPAfest?

Programul iti ofera oportunitatea de a intelege domeniul organizarii de evenimente, de a acumula diverse cunostinte pe care ulterior sa le poti pune in practica. Vei face parte dintr-o echipa de profesionisti iar experienta te va ajuta sa faci mai usor tranzitia de la facultate la o viitoare cariera.
Ne dorim sa investim in dezvoltarea tinerilor, axandu-ne pe cresterea performantei si dezvoltarea unor noi aptitudini si comportamente. Mai mult, cautam sa oferim oportunitati si vizibilitate acelor candidati ce isi doresc o cariera in acest domeniu.

Cerinte:
·      student / masterand
·      limba engleza la nivel avansat
·      abilitati IT: pachet Office
·      abilitate de a lucra in mod independent si in termene stranse
·      abilitati organizationale si analitice
·      abilitati de multi-tasking, spirit de initativa, responsabilitate
·      program flexibil si timp liber, o buna organizare la nivel personal
·      sa locuiasca in Bucuresti
·      persoana activa, pasionata sa invete din ce stim noi si dornica sa se dezvolte
·      motivație, creativitate, entuziasm.

Conditii:
        laptop functional (cu softurile nesesare activitatii de organizare)
        acces internet (ideal si Wi-Fi stick)

Responsabilitati:
  • suport in organizarea de evenimente
  • implicare in realizarea materialelor si strategiilor de comunicare si promovare
  • traducerea materialelor relevante
  • asigurarea comunicarii cu partile implicate
  • activitati curente ale organizatiei: secretariat, logistica, administrative
  • completare, creare si gestionare de baze de date
  • web-surfing și cercetare online
  • utilizare canale de social media

Beneficii:
        oportunitatea de a participa la organizarea unui eveniment muzical international
        certificat de internship / adeverinta de practica / scrisoare de recomandare personalizata, in acord cu activitatea desfasurata
        acumulare de experienta in domeniul organizarii de evenimente
        suport in procesul de invatare, dezvoltare a abilitatilor și acumulare a cunostintelor
        sprijin in dezvoltarea altor abilitati personale si profesionale
        posibilitate de a lucra de acasa
        posibilitatea de a avea un program flexibil
        oportunitate de angajare in cadrul organizatiei
        adăugarea unei experiențe relevante la CV-ul tău;
        oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra societății

Durata: 4 luni, cu posibilitate de prelungire
Doar persoanele care finalizeaza internshipul vor primi certificat.

Locatie: Bucuresti

Program: luni – sambata / 4 - 5 ore pe zi.
Internshipul este neremunerat.

Cum aplici:
        Trimite CV-ul tau (format Europass) impreuna cu o scrisoare de intentie (maxim o pagina) la europafest.internship@gmail.com incepand cu data de 10 septembrie 2013.

        Persoanele selectate vor participa la un interviu si la o proba practica.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Trienala de Arhitectură East Centric Concursul foto-video Lost in Trans(ap)parencies

Înscrierea la concursul foto-video Lost in Trans(ap)parencies s-a încheiat!
Cei 26 de participanţi individuali şi o echipă la secţiunea foto şi cei 3 participanţi individuali şi o echipă de la secţiunea video au şansa ca lucrările lor să facă parte din expoziţiile concursului, prezentate în cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric atât virtual, cât şi fizic.
În perioada imediat următoare juriul va selecta, la fiecare categorie, dintre toate lucrările primite, care respectă prezentul regulament, pe cele mai bune, care vor intra în etapa a II-a de selecţie şi care vor fi expuse în cadrul unei expoziţii on-line pe site-ul www.east-centricarch.eu.
Juriul concursului foto-video Lost in Trans(ap)parencies este alcătuit din: Sabin Borş – Curator de artă, România; Andrei Mărgulescu – Fotograf şi arhitect, România; Livia Ivanovici – Arhitect şi redactor revista Arhitext, România; Mladen Miljanovic – artist vizual, Bosnia şi Herţegovina.
În perioada 23 septembrie – 16 octombrie, publicul va putea vota online, la fiecare categorie, lucrarea favorită dintre cele selectate, expuse pe site-ul www.east-centricarch.eu, în expoziţia online. Cea mai votată lucrare va fi lucrarea câştigătoare a Premiului publicului.
În paralel, juriul va desemna cea mai bună lucrare de la fiecare categorie, acestea fiind lucrările câştigătoare ale Premiului juriului.
Câştigătorul desemnat de către juriu şi câştigătorul desemnat prin votul publicului (la fiecare categorie) vor primi premii constând în cărţi de arhitectură bilingve (română – engleză) şi reviste Arhitext în valoare de 100 euro + premii speciale din partea partenerilor evenimentului.
                Gala de Premiere va avea loc în cadrul Trienalei, în data de 18 octombrie, la Palatul Ştirbei.

Organizator: Fundaţia Arhitext design
Pentru detalii puteţi contacta departamentul de presă al Trienalei:



Lista participanti aici.