marți, 29 octombrie 2013

Grolsch oferă o bursă pentru Școala ADC*RO

Candidații interesați de bursa oferită de Grolsch pentru cea de-a șasea ediție a Școlii ADC*RO trebuie să participe la cel mai experimentalist examen, care va avea loc pe 2 noiembrie, la Institute, the Café (Str. Știrbei Vodă, nr 104-106), de la 12:00.
Pentru a se înscrie la examen, concurenții trebuie să răspundă provocării de pe Experimentalist.ro și să arate printr-o imagine cum cred că va fi prima zi de Școală ADC*RO pentru ei: http://www.experimentalist.ro/provocari/display/89
Toți cei care vor răspunde provocării vor fi invitați ulterior la examenul de la Institute, The Café, unde vor fi supuși unor probe de creativitate pe care le vor afla direct la locul “creațieiși care vor fi jurizate de către tutori și absolvenți ai Școlii ADC*RO.
Câștigătorul bursei va fi anunțat la sfârșitul lunii noiembrie, odată cu lista celor admiși la cea de-a șasea ediție a Școlii ADC*RO. Acesta trebuie să rezolve cu succes și testul de admitere la școală.
Bursa Grolsch este în valoare de 500 de euro.
Termenul limită pentru înscrierile la cea de-a șasea ediție a Școlii ADC*RO a fost prelungit până pe 10 noiembrie. Cei care sunt interesaţi să se înscrie la cursurile școlii o pot face online, pe www.scoalaadc.ro , rezolvând brief-ul de concurs propus de tutori. Criteriile urmărite în procesul de selecție sunt: creativitatea, originalitatea şi respectarea cerinţelor briefului.
Tutorii ediției din 2014 a școlii sunt: Adrian Preda (Creative Director, Friends Advertising), Cătălin Dobre (Group Creative Director, McCann Erickson România), Cornel Gologan (Creative Director, Headvertising), Dinu Pănescu (Group Creative Director, McCann Erickson România), Dorian Pascuci (Creative Director, ADDV Euro RSCG), Mihai Gongu (Creative Director GMP Advertising), Mihnea Gheorghiu (Group Creative Director, Publicis Groupe), Șerban Alexandrescu (Managing Partner Headvertising), Ștefan Vasilachi (Creative Director, Geometry Global) și Valentin Suciu (Creative Director, Jazz).
Cursurile vor începe în luna ianuarie 2014 și vor dura patru luni. La finalul școlii, studenții își vor alcătui un portofoliu de lucrări, care va fi evaluat de tutori pentru stabilirea unui clasament final, iar cei mai talentaţi studenţi vor beneficia de internshipuri în agenții.
Mai multe detalii despre tutori și despre portofoliile studenților din anii trecuți găsiți pe www.scoalaadc.ro.
Scoala ADC*RO este o școală de concept, dedicată tuturor tinerilor interesați de domeniul publicității, un proiect Art Directors Club România (ADC*RO), organizat de The Institute.
Art Directors Club România (ADC*RO) este o asociație non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova și de a recunoaște excelența în creativitate, punând în legătură profesioniștii din industria de comunicare vizuală din România.

The Institute este fondator al Romanian Design Week, AdPrint, Internetics, Institute, The Magazine şi Noaptea Agenţiilor, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.

joi, 24 octombrie 2013

Scoala Internationala de Arhitectura Sociala Participativa Arhipera (SIASPA)





Mai multe informatii despre proiectul “Scoala Internationala de Arhitectura Sociala Participativa Arhipera” (SIASPA) gasiti la link-ul: http://www.soros.ro/ro/program_articol.php?articol=436

A avut loc evenimentul Blind Spot

Joi, 17 octombrie 2013, a avut loc în Londophone pub (str. Ioan Zalomit nr. 2, Bucureşti) vernisajul expoziţiei de grafică Blând Spot – Voicu Dragomir. Evenimentul a avut o notă nostalgică, a fost o plăcută descoperire şi o dulce reamintire pentru mulţi dintre cei prezenţi, de la artişti plastici consacraţi, la jurnalişti, continuând cu profesori (cadre didactice în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti), colegi şi prieteni ai artistului Voicu Dragomir, fără a uita studenţii şi absolvenţii Universităţii Naţionale de Arte Plastice din Bucureşti sau prieteni dragi ai Londophone pub.
Expoziţia prezintă cel mai recent proiect al artistului contemporan Voicu Dragomir: Blind Spot, o serie de 30 de lucrări de grafică care problematizează la nivel vizual o serie de simboluri devenite imagini metaforice, semne ale unei viziuni iconice a lumii.
În deschiderea evenimentului, artista  Andra-Maria Măciucă a susţinut un concert de muzică folk, combinată cu piese celebre din muzica indie-pop şi soft rock contemporană internaţională

            Vernisajul a fost deschis de către criticul de artă Laura Lucia Mihalca, curatoarea expoziţiei curente. Aceasta, în discursul său, a descris colaborarea sa cu Voicu, realizând şi un comentariu critic al seriei de grafică.
Cităm: "Colaborarea cu Voicu a început în martie-aprilie 2012, atunci când am iniţiat un apel de proiecte pentru expoziţia colectivă Călătorie către Ţara Soarelui Răsare, expoziţie pe care am organizat-o în primăvara anului 2012 în cadrul Muzeului Naţional de etnografie Franz Binder din Sibiu şi care a fost inclusă în Programul Naţional Noaptea Muzeelor, bucurându-se de un număr impresionant de vizitatori (peste 4.000 de persoane). I-am cunoscut întâi pictura lui Voicu, aşadar am luat contact la început cu lumea culorilor sale, pentru că la expoziţia de la Sibiu a participat cu două lucrări de pictură.
            Ulterior, i-am cunoscut proiectele inedite de fotografie, lucrările experimentale de sculptură şi instalaţiile sale. Şi cred că acest lucru îmi place cel mai mult la Voicu: experimentalismul său. Este vorba de un curaj al jocului studiat pe care-l întâlnim în toate lucrările sale, inclusiv în seria de grafică Blind Spot, pe care o vernisăm acum.
            Lucrările din expoziţia de faţă reprezintă, în fapt, primul proiect de grafică al lui Voicu Dragomir. Putem observa în aceste lucrări atât o anumită geometrie a formei şi a liniei - trimitere directă la lumea realului şi a recognoscibilului, cât şi un anume non-figurativ pur, element ludic - semn al imaginaţiei şi expresivităţii artistului. Întâlnim simboluri pline de mister, întâlnim reflexii ironice la adresa logo-urilor unor mărci sau produse celebre. Imaginile sunt la graniţa dintre cunoscut şi necunoscut, dintre real şi fantastic, devenind însemne iconice ale unei lumi care ne este dezvăluită de Voicu prin intermediul acestei expoziţii. […]"

            Fotografii de la vernisaj puteţi vedea pe pagina de facebook Art Ouţ: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.614914601907291.1073741835.138590419539714&type=3.
Art Ouţ mulţumeşte pentru fotografii celor două artiste - fotografe ale evenimentului: Claudia Cristea şi Andreea Gabriela Ionescu.

            Cei 3 actanţi ai evenimentului, Voicu Dragomir, Laura Lucia Mihalca şi Andra Maria Măciucă au fost invitaţi în cadrul emisiunii Zebra a realizatoarei Mihaela Dedeoglu, la RFI, unde au descris pe larg conceptul evenimentului Blind Spot.
Puteţi asculta aici interviul: https://soundcloud.com/voicu-dan-dragomir/rfi-romania-11-10-13-zebra-cu.

            Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 noiembrie 2013, (de luni până duminică, începând cu ora 16.30).
Contact (Pentru detalii, întrebări, relaţii cu presa) – curator, Laura Lucia Mihalca: laura@artout.ro.
Portofoliul artistului îl puteți consulta la: www.voicudragomir.com.
Parteneri ai evenimentului: AEGEE Bucureşti, Asociaţia Dialog şi Acţiune, Asociaţia Femeilor Universitare, Asociaţia Omnimind, Asociaţia Studenţilor la Arhitectură Spiru Haret ASASH, Ed4lead, Fundaţia Ileana Mustatza, Liga Studenţilor Electronişti.

Parteneri media ai evenimentului: Amelie.ro, Avocatura.com, Buzzcamp, Ceaşca de cultură, Edu news, Gratuitor.ro, IQ ads, Pr wave, Radio RFI, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Roarhitect.ro, România pozitivă, Senso TV, Teen press, Vreau arta.ro.

Hunt the BUZZ!

Când erai copil visai să pleci într-o aventură și să descoperi o mare comoară? Dacă ai între 18 și 26 de ani, dar ai păstrat copilul din tine, BUZZ!Camp îți oferă posibilitatea să participi la o vânătoare de comori și să-ți pui la încercare creativitate!
Găsește alți doi exploratori la fel de entuziaști ca tine și înscrieți-vă la www.buzzcamp.ro/event/concurs-hunt-the-buzz
Concursul se va desfășura în data de 12 noiembrie 2013 în principalele zone universitare din București. Ne vom întâlni cu tine și echipa ta la ora 10:00 la Fântâna din Piața Universității și împreună vom porni la drum. Fiecare echipă va fi însoțită de un voluntar, care va înmâna indiciile necesare finalizării acestei „călătorii”.
Căutarea comorii se va opri la ora 16:00. Vom prelungi însă emoția până în data de 22 noiembrie, când vom anunța echipa câștigătore în cadrul evenimentului BUZZ!Camp din București. Fiecare participant va primi câte un premiu special, iar membrii echipei câștigătoare vor primi câte o tabletă, oferită de Inspire Group și partenerii săi.
Știi deja UNDE, știi deja CÂND. Noi așteptăm să vedem CUM te vei descurca, pentru că nicio comoară nu se descoperă fără creativitate și inventivitate.

Înscrierile se fac până la data de 5 noiembrie. Mai multe detalii despre regulament vei găsi pe site-ul www.buzzcamp.ro/event/concurs. Te așteptăm!

marți, 15 octombrie 2013

Trienala de Arhitectură East Centric!

Trans(a)parenţe
10-27 Octombrie 2013
Palatul Ştirbei & Palatul Mogoşoaia
 Joi, 10 Octombrie, Fundaţia Arhitext design a deschis, într-un cadru restrâns, alături de parteneri din media, prima Trienală de Arhitectură din Europa Centrală şi de Est. Trienala de Arhitectură East Centric, cu tema Trans(a)parenţe, este un eveniment dedicat arhitecturii, ce se desfăşoară între 10-27 Octombrie şi este deschis atât specialiştilor, cât şi publicului larg.
                Vineri, 11 Octombrie, alături de reprezentanţi ai birourilor de arhitectură prezentate în cadrul expoziţiei (heri&salli, LOVE architecture and urbanism, Architekt Daniel Fügenschuh ZT GmbH – Austria, kombinat. – Slovenia, YERce Arhitecture – Turcia, Andreescu&Gaivoronschi -  România) a fost deschisă Expoziţia tematică Trans(a)parenţe la Palatul Mogoşoaia. Într-o prezentare atent reflectată expoziţia Trans(a)parenţe reuneşte 98 de proiecte construite în Europa Centrală şi de Est, care sunt prezentate în mod complementar, şi susţinute şi de o parte teoretică şi critică, şi în catalogul expoziţiei, lansat cu această ocazie de deschidere a expoziţiei.
                După-amiaza zilei de sâmbătă am petrecut-o delectându-ne cu expoziţiile INNOBUILD (Ştirbei) şi expoziţia de fotografie semnată de Arpad Zachi: Empatie şi rezonanţă, într-un cadru neconformist la Mogoşoaia în clădi
rea viitorului Lapidarium. Seara, conferinţele arhitectului Ioan Andreescu – Transparenţe filtrate şi fondatorilor biroului de arhitectură heri&salli – Transpositions au pus în prim-plan arhitectura în două discursuri distincte, primul despre avangarda română şi cel de-al doilea despre începuturile unui birou tânăr: de la instalaţie la proiect de arhitectură.
                
Ziua de duminică a început prin inaugurarea ExpoBibliotecii de Peisagistică a partenerilor noştri de la FU – UAUIM, care propun un ambiţios proiect de a inventaria şi a  aduna titluri de referinţă din domeniul peisagisticii şi urbanismului. Patru dintre birourile de arhitectură din România au avut expuse unele dintre cele mai bune proiecte realizate în cadrul expoziţiei 4RO – 4 Birouri de arhitectură româneşti, vernisajul căreia a şi încheiat acest prim weekend.

                 Programul Trienalei de Arhitectură continuă cu două weekenduri pline de evenimente dedicate atât specialiştilor cât şi publicului larg, program pe care îl puteţi regăsi mai jos.
 Modulul II: Discursuri critice
Vineri, 18 octombrie
12:30, Palatul Ştirbei → Realizarea intervenţiilor propuse pentru concursul de land art: The Eyes of the Skin (Departamentul de Proiectare Urbană şi Peisagistică, FU-UAUIM)
Motivaţie:  Atât în cultura urbană modernă, cât şi în realitatea cotidiană remarcăm dominaţia simţului vizual şi a culturii imaginii, tendinţă care determină o înţelegere unilaterală, alterată a microcosmosului în care trăim. Prezenţa lui Juhani Pallasmaa (autorul cărţii “The Eyes of the Skin”) la Trienala de Arhitectură East-Centric se constituie într-un prilej de testare a ideilor şi metodelor promovate prin această carte prin concursul de intervenţii/land art: THE EYES OF THE SKIN. Prin acest concurs incităm experimentarea multisenzorială a mediului în care trăim prin utilizarea toturor simţurilor umane.
Temă: realizarea unei intervenţii de tip instalaţie, land art, etc. de dimensiune mică în aer liber care, prin descrierea spaţiului grădinii palatului Știrbei,  să  se constituie într-o experienţă multisenzorială care ilustrează una dintre următoarele sintagme:
- acustica oraşului
- mirosul spaţiului
- forma atingerii
- gustul pietrei
Parteneri: Arhitext, ICR, Igloo, Urbanismul Serie nouă
17:00, Palatul Ştirbei → Conferinţă Juhani Pallasmaa: Towards a Neuroscience of Architecture: Embodiment and Imagination in Architecture
20:00, Palatul Ştirbei → Vernisaj expoziţie Îndrăzneşte! 2013                            
20:30, Palatul Ştirbei → Vernisaj expoziţie foto-video Lost in Trans(ap)parencies                  
21:00, Palatul Ştirbei → Gală premiere Concurs Îndrăzneşte! 2013 şi Concurs foto-video Lost in Trans(ap)parencies
 Sâmbătă, 19 octombrie
12:30 Palatul Ştirbei  → Gală premiere concurs de land art: The Eyes of the Skin
15:00, Palatul Mogoşoaia → Susţinere eseuri nominalizate -  East Centric Essay contest
Alina Hughes – Conservation versus ‘modernisation’ in Romania, through the lens of Transylvania’s “Saxon” villages
Hans Ibelings – Similarities and simultaneities
Andreea Movila – The Architecture at Skyline. Play in one scene
Ramona Novicov – At the Castle
Tomislav Pavelić – Towards Architecture’s New Spirituality (Learning from Sacred Cows)
Armina Pilav – Imaging Sarajevo – Recomposing the City and Territory
Luigi Pintacuda – Bucharest, Waiting City
Katalin Tánczos – The Production of Ethnic Hungarian Social Space in the Post-Socialist City of Cluj (Romania) – Case Study of the Bulgakov Café
Dániel Vass – Critical discourse, on architecture or society?
 20:00, Palatul Mogoşoaia → Gală de premiere East Centric Essay contest & Concert Corul Sound
Duminică, 20 octombrie
11:00, Palatul Ştirbei → Prezentare Instalaţie won.er vs [a]stone, by Re-Act Now
Spaţiul public de calitate, ca o temă principală ce ne preocupă azi, pe toţi, are nevoie şi de obiecte de mobilare în concordanţă cu aspiraţiile zilei.
Două exemple de elemente de mobilier urban, într-un dialog al mimicii, al scării, al materialului, al locului…
Echipa: Mario Kuibuş, Viorel Zoicas şi Oana Purice
 11:30, Palatul Ştirbei → Prezentare SHELTER & FAST ABSORBINGARCHITECTURE _a MARNEX ONE life form, concept: TACTIC & MARNEX ONE
 12:00, Palatul Ştirbei → Prezentare ▲ Mântuleasa, by Republic of Architects
Instalaţia arhivează intervenţiile pe care Republic of Architects le-a facut în ultimul an în scuarul de la intersecţia străzilor Mântuleasa, Negustori, Plantelor, Pictor Romano şi Luchian. Expunerea vorbeşte despre a nu proiecta, a nu construi – despre rezultatele aşteptate şi efectele acestei abordări.
Echipa: Republic of Architects, 2013
 15:30, Palatul Ştirbei → Prezentare Instalaţie ÎNAINTE, by Atelier Mass
ÎNAINTE este direcţia pe care o urmăm ca tineri arhitecţi. Chiar dacă pare o cale dreaptă şi clară la început – pentru simplul motiv că este calea noastră– încet ea intersectează un câmp neclar care, ca şi ceaţa, ascunde obstacole pe care le zăreşti doar în ultima clipă şi pe care nu le bănuieşti. Pas cu pas conştientizăm mediul în care suntem nevoiţi să ne desfăşurăm profesia. Cu cât încercăm să-l pătrundem, descoperim complexitatea lui, lipsa de transparenţă, oportunităţi care se dovedesc nefaste pentru cei mai mulţi, politici administrative neprofesioniste, forţa insuficientă a unei bresle de a schimba aceste politici sau de a-i fi luate în seamă recomandările etc.
Cât de uşor este să te ghidezi într-un astfel de mediu? Care sunt liniile pe care le poţi urma odată ajuns aici? Cum poţi să rămâi integru şi să supravieţuieşti în acelaşi timp? Ne adaptăm acestui sistem sau continuăm autist calea noastră, neimplicându-ne? Vom lovi un «zid» nezărindu-l la timp sau acel «zid» nu există defapt? Unde este ÎNAINTE?
Echipa: Atelier MASS
 16:00, Palatul Ştirbei → Atelier Trans(a)parenţesem meşteşug, proiect marca Fundaţia Archaeus
Am descoperit că azi în România mai este o singura familie care creşte viermi de mătase.
Familia Niculescu din Stoeneşti – Vâlcea.
Şi dorim să-i ajutăm să se dezvolte.
Am iniţiat, astfel, un proiect în care îşi aduc contribuţia tineri creatori din diverse domenii – dorim să fie multidisciplinar…şi reuşim.
Urmărim crearea unui «brand» unitar, contemporan,dar cu rădăcini în meşteşugul românesc, cu o arhitectură a spaţiului de lucru realizată în materiale locale, vie şi vibratilă care să reprezinte de la fashion designeri ce realizează produse din borangicul de Stoeneşti pînă la parfumuri cu tenta acestuia, vin local care să învie aromele mătăsii, fotografie, muzică, film sau web design….Toate pentru excelenţă.
După un an de muncă, suntem gata să prezentăm rezultatele; vă invităm la introspecţie , vă invităm să salvăm ce mai e de salvat din ceea ce, cândva, era produs pe scară largă în România: Borangicul.
Finalul?….Vă invităm să fiţi partenerii cu care construim noul atelier de ţesut borangic, «musai» cu meşterii locali în bună tradiţie a zonei şi a faptului că toate ţesăturile de la Stoeneşti se fac manual…
Echipa este pregatită.
Echipa: voluntariat 100%, Idee si coordonare: Marius Miclăuş si Cornelia Miclăuş, Arhitectura: Marius Miclăuş/ Alexandra Garomfir, Paula Ivan, Roxana Florescu, Alex Cheregi, Zsolt Gondos, Şerban Ganea, Miodrag Stoianov, Design/web design: Ciprian Cîrstulescu, Fashion design: Alina Stroie Mărgulescu, Film: Răzvan Marchis, Fotografie: Andrei Mărgulescu, Inginerie: Cornel Farcaş, Parfum: Octavian – Sever
Sponsori: Avincis, Ubiconet, Holver, Philips, Girod, Creative media, Art5, Capabil
Parteneri media: Arhitectura, Igloo, Zeppelin, Arhitext, Arhiforum
18:00, Palatul Ştirbei → Proiecţie film Eye over Prague, dir. Olga Spatova, vizionarea acestui film este posibilă cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti şi Kaplicky Centre Foundation Fund (www.kaplickycentre.org)
 Modulul III: Premiile Arhitext East Centric
Joi, 24 octombrie
10:30, Palatul Ştirbei → Vernisaj expoziţia [10 PEISAGISTICĂ UAUIM]: expoziţie de proiecte
15:00, Palatul Ştirbei → Masa rotundă Implementarea Convenţiei Europene a Peisajului şi implicarea în domeniul Turismului Cultural

Vineri, 25 octombrie
16:00, Palatul Ştirbei → Vernisaj expoziţie Nominalizaţii Premiilor Arhitext East Centric    
17:00 Palatul Ştirbei → Susţinere proiecte nominalizate – Premiile Arhitext East Centric –Secţiunile Clădiri rezidenţiale & Amenajări exterioare
Clădiri rezidenţiale: Maxim Calujac: Locuinţă pe Kogălniceanu (Republica Moldova), Dva arhitekta: Casă ţărănească (Bosnia şi Herţegovina), Aedes Studio: Imobil apartamente «Ivan Vazov» (Bulgaria)
Amenajări exterioare: Atelier Arhitekti: Podul Măcelarilor (Slovenia), University of Applied Sciences Trier and one fine day: office for architectural design: Treehuger (Germania)
 20:00, Palatul Ştirbei → Conferinţă arhitect Willem Jan Neutelings
 Sâmbătă, 26 octombrie        
10:00, Palatul Ştirbei → Susţinere proiecte nominalizate – Premiile Arhitext East Centric – Secţiunile Clădiri publice & Regenerare
Clădiri publice: Christian Kronaus + Erhard An-He Kinzelbach: Tribunal şi piaţă publică, Sankt Poelten (Austria),Zaigas Gailes Birojs: Muzeul memorial Žanis Lipke (Letonia)
Regenerare: Op Architekten: Hotel Andel,  Łódz (Polonia)
 15:00, Palatul Ştirbei → Susţinere proiecte nominalizate – Premiile Arhitext East Centric – Secţiunea Amenajări interioare
Funkt Architects: Plus Tova (Bulgaria), Megabudka: DK (Rusia), Vanja Ilic: atelier deschis Donassy (Croaţia)
 18:00-21:00 → Promenadă culturală pe Calea Victoriei
Sediul Bibliotecii Academiei
Tur ghidat în bibliotecă, cu vizitarea expoziţiei tematice: «Podul Mogoşoaiei şi Bucureştiul interbelic în presă», curator Radu Mitrescu
Sala de expoziţii Theodor Pallady
«Biblia în istorie», expoziţie dedicată patronului spiritual al Bucureştiului.
Concert de chitară clasică. Cântă Vlad-Cristian Ghinea.   Concert formaţia vocal-instrumentală de muzică veche „Anton Pann“.
Program de muzică corală. Cântă „Cantus Domini“, dirijor Răzvan Constantin Ştefan.
Cupol
Expoziţia «Academia şi Biblioteca Academiei Române văzute de arhitecţi de-a lungul vremii». Vor fi expuse planuri din patrimoniul Bibliotecii Academiei Române, Cabinetul de Stampe, Hărţi, Fotografii, semnate de arhitecţii Duiliu Marcu, Gheorghe Balş, Nicolae Ghica-Budeşti, Gheorghe Negoescu, L. Mac Lean, precum şi fotografii din Bucureştiul interbelic. Curatori Anca Vitan şi Emanuel Bădescu. Expoziţia va fi organizată în Cupola de Sticlă şi va fi deschisă până în data de 2 noiembrie 2013.a de Sticlă a Bibliotecii Academiei Române
19.30 
Amfiteatrul Ion Heliade RădulescuPrezentarea filmului «Calea Victoriei», în regia Ancăi Filoteanu (2009), de către prof. dr. Georgeta Filitti, lector la Fundaţia «Calea Victoriei». Documentarul surprinde, în cele 55 de minute, destine frumoase sau triste ale oamenilor, instituţiilor, clădirilor importante de pe Calea Victoriei, începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea şi până în imediata contemporaneitate.
18.00-21.00
Tur vizitare Casa Vernescu
 18:00-21:00
La Muzeul naţional George Enescu
Expoziţie comemorativă László Lajtha (1892-1963), compozitor şi etnomuzicolog
18.00-21.00
Tur ghidat în biblioteca Institutul de Istoria Artei G. Oprescu
 18:00-21:00
Tur  vizitare Muzeul Naţional George Enescu
19:00
Musica Poetica – muzică pentru lăută de Bach şi Sylvius Leopold Weiss transcrisă pentru chitară, interpret Costin Soare, chitară clasică.
 18.00-21.00
Expoziţie fotografică Spaţiul ACT. Culise, autori: Ionuţ Comşa şi Bogdan Bobocescu
Teatrul ACT vă invită în lumea fabuloasă a creatorilor de teatru, de această dată prin intermediul fotografiei.
Culisele de teatru sunt spaţii vii şi colorate, extrem de ofertante vizual.
Astfel, imaginile pe care le propun fotografii Ionuț Comșa și Bogdan Bobocescu în această expoziţie sunt sincere, reale şi fără machiaj abundent. 
Ele reprezintă un decupaj semnificativ de clipe adunate în spaţiul labirintic şi nonconformist al Teatrului ACT, care sperăm să aducă privitorul mai aproape de scenă şi de teatru în general.
 21:00, Palatul Ştirbei → Gală de premiere Concurs Premiile Arhitext East Centric
 Duminică, 27 octombrie       
17:00, Palatul Ştirbei → Festivitate închidere Trienala de Arhitectură East Centric & Concert Corul Sound
 Accesul la evenimente se face astfel:
Palatul Ştirbei: Calea Victoriei nr. 107, sector 1, Bucureşti
Luni – Duminică
10:00 – 20:00 (cu excepţia zilelor în care în program sunt anunţate evenimente şi după ora 20:00)
INTRAREA LIBERĂ
 Palatul Mogoşoaia: Str. Parcului nr. 1, Mogoşoaia
Luni -  Închis
Marţi – Duminică: 09:00-17:00 (cu excepţia zilelor în care în program sunt anunţate evenimente şi după ora 17:00)
INTRAREA LIBERĂ PARŢIAL: INTRAREA ÎN MUZEU 5 lei (intrarea nu se plăteşte pentru intrarea în muzeu la orele la care în programul Trienalei există vernisaj sau conferinţă în incinta muzeului)
La evenimentele din cadrul Trienalei care nu se desfăşoară în incinta muzeului intrarea este mereu gratuită.
PARCARE 4 lei
 Organizator: Fundaţia Arhitext design
Pentru detalii puteţi contacta departamentul de presă al Trienalei:



















Halloween Party!!!

Joi, 31 octombrie 2013Asociatia Studentilor Arhitecti Spiru Haret organizeaza Halloween Party.Vino si tu incepand cu ora 22:00 in Clock's Pub imbracat cat mai trasnit pentru a participa la cea mai cool petrecere din acest  an!!! Si nu uita cheful de distractie acasa ;) .
Open Bar - 60 RON / persoana (se plateste un avans de  12 RON).
Costumatia este obligatorie!
Premiu pentru cel mai bun costum!


Contact : Andreea Turbatu - 0721233636
                   Alina Alexandru - 0757510817

Expoziţia de grafică Blind Spot – Voicu Dragomir

Art Out vă invită la

Expoziţia de grafică Blind SpotVoicu Dragomir

17 octombrie – 14 noiembrie 2014
Curator: Laura Lucia Mihalca
Vernisaj: Joi, 17 octombrie 2013, ora 19.00:  Vă invităm la vernisajul expoziţiei de grafică Blind Spot – Voicu Dragomir (str. Ioan Zalomit nr. 2, Bucureşti).
După vernisaj, începând cu ora 20.00, veţi putea asista la un concert de muzică contemporană internaţională al tinerei Andra-Maria Măciucă (intrarea liberă).

Expoziţia prezintă cel mai recent proiect al artistului contemporan Voicu Dragomir: Blind Spot, o serie de 30 de lucrări de grafică care problematizează la nivel vizual o serie de simboluri devenite imagini metaforice, pline de mister, semne ale unei viziuni iconice a lumii.
            Curatoarea expoziţiei, Laura Lucia Mihalca, explică modul în care a primit această propunere de colaborare, spunând că: Voicu este exemplul unui tânăr pasionat de experiment, fiind autorul unor serii de lucrări extrem de promiţătoare, în cadrul cărora el abordează genuri diverse, de la fotografie, la sculptură, pictură şi asamblaje.
Proiectul Blind Spot reprezintă prima sa apropiere de lumea graficii şi vom vedea că aceasta nu este întâmplătoare. Rezultatele nu întârzie să apară şi să ne surprindă. Lucrările din seria Blind Spot au multiple surse, de la lumea măştilor, a ritualurilor, a magiei şi a tarotului, la lumea publicităţii.
Ideea colaborării cu Andra Măciucă pentru vernisaj a venit imediat ce am văzut imagini cu spaţiul  Londophone, un mediu cald, noncoformist, primitor. Mi-am dat seama că muzica Andrei va da o notă nostalgică evenimentului, creând o atmosferă de neuitat.
            Despre această serie, Voicu Dragomir scria:
Punctul orb (blind spot) este o obturație normală a câmpului vizual, rezultând din lipsa fotoreceptorilor dintr-o zonă a retinei. Informația omisă este completată cu datele celuilalt ochi sau prin aproximare, astfel încât nu vom percepe punctul orb. Dar dacă acest mecanism de corecție nu ar funcționa, atunci imaginația ar întregi țesătura realității cu un material stilizat și ambiguu. Aceasta a fost provocarea seriei de desene Blind Spot: inventariind surse diverse, de la modele etno la fotografii din natură sau diagrame ezoterice, am căutat contururi simple și forme geometrice închise, ținând culoarea captivă între granițele desenului. Din postura de creator, am urmărit ca fiecare desen să fie diferit, păstrând aceeași convenție stilistică și tehnică. Ca privitor însă, am mereu impresia că, în ciuda abstractizării pe care am impus-o acestei grafici, ea tinde mereu să revină la figurativ, să își caute izvoarele. Titlurile lucrărilor sunt doar un joc de asocieri post-factum, întrucât orice contur ne cere inconștient să identificăm obiectul căruia îi aparține. A nu găsi un corespondent real poate fi o frustrare, dar și o plăcere – aceea a jocului imaginației în punctul orb.

În cadrul vernisajului, vă invităm să păşiţi în lumea tainică şi plină de subiectivism a lui Voicu Dragomir, având posibilitatea de a-l cunoaşte într-un cadru nonformal, prietenos, alături de lucrările sale.
Vă aşteptăm la vernisaj cu lucrări de o certă valoare, cu muzică bună, cu iz de poveste şi…cu multă voie bună!
Contact (Pentru detalii, întrebări, relaţii cu presa şi confirmare prezenţă) – curator, Laura Lucia Mihalca: laura@artout.ro.

Portofoliul artistului îl puteți consulta la: hwww.voicudragomir.com.
Parteneri ai evenimentului: AEGEE Bucureşti, Asociaţia Dialog şi Acţiune, Asociaţia Femeilor Universitare, Asociaţia Omnimind, Asociaţia Studenţilor la Arhitectură Spiru Haret ASASH, Ed4lead, Fundaţia Ileana Mustatza, Liga Studenţilor Electronişti.

Parteneri media ai evenimentului: Amelie.ro, Avocatura.com, Buzzcamp, Ceaşca de cultură, Edu news, Gratuitor.ro, IQ ads, Pr wave, Radio RFI, Radio România Cultural, Radio Trinitas, Roarhitect.ro, România pozitivă, Senso TV, Teen press, Vreau arta.ro.