marți, 20 martie 2012

INGLASS 2012: ultimele infatisari ale sticlei in structuri de metal, beton si lemn

Ordinul Arhitectilor din Romania si ABplus Events, impreuna cu partenerii de eveniment, va invita pe 23 si 24 aprilie,la JW Marriott Grand Hotel Bucuresti, la cea de-a II-a editie a Expoconferintei de ArhitecturaINGLASS,dedicataarhitectilor, inginerilor proiectanti si liderilor din domeniul sticlei si structurilor. La INGLASS vor fiprezentaterealizarilearhitecturale recente, premiate la concursurile internationale de profil pentru aplicatiile sticlei instructuri demetal,beton si lemn.

Vor conferentia arhitecti si proiectanti de structuri castigatori ai 9 premii importante, printrecareInternationalResidential Property Award 2011, The Emirates Leaf Glass Awards 2011, World ArchitectureFestival2011 siEuropean Steel Design Awards 2011. Alaturi de specialisti participa liderii mondiali din domeniul sticlei- Saint-GobainGlass, Guardian si AGCsi al peretilor cortinaPermasteelisa.

Va invitam la INGLASS pentru a-i intalni pe cei care creeaza arhitectura de maine.

Aplicatiile arhitecturale ale sticlei, din Europa si Asia

Fatadele de sticla neagra din Graz, Austria, create de GS Architecture pentru proiectul Black Panther.

Singurul proiect european pe sticla din Sankt Petersburg, cu sticla reflectorizanta in patru culori, realizatdeMiguelPallares-Lopez de la Piuarch.

Complexul Milanofiori din Italia, cu gradini interioare amenajate in spatele unor vitraje duble, cu o fatada publicasiunaprivata, proiect semnat de Paolo Brescia.

Cutia uriasa de sticla din Palatul Esma Sultan, un exemplu al utilizarii sticlei in arhitectura contemporanalavalentemaxime dat de Gokhan Avcioglu.

Sticla care transforma fatada intr-un sistem complex, ce reflecta personalitatea orasului, mesaj transmis de Juan Coll-Barreu prin proiectul Health Department HQ din Bilbao.

Casa Memoriala Tose Proeski din Skopje, un proiect cultural construit din beton si sticla, care a obtinut in2011marelepremiu la Festivalul International de Arhitectura de la Barcelona.

Structuri sub sticla, cu Dan Dubina si Dragos Marcu

Vor vorbi la INGLASS despre rolul structurilor de a oferi siguranta sticlei invitatii sectiunilor specializate: Prof.dr.ing.Dan Dubina, Presedintele Asociatiei Producatorilor de Constructii Metalice din Romania si ing.DragosMarcu,castigatorul European Steel Awards for Steel Structure 2011, premiu acordat de European CommissionofMetalBuildings.

Sticla in arhitectura contemporana

Arhitectura reflecta spiritul timpului. Sticla inseamna lumina, transparenta, comunicare, interactiune,arh.PaoloBrescia.

O dezbatere despre sticla arhitecturii şi arhitectura sticlei e importanta uneori ca un mesajesential,mesajintr-o sticla", arh. Serban Tiganas.

Sticla trebuie privita ca o componenta unica, datorita calitatii sale de a fi transparenta, pentru a creaimaginivizualedeosebite. Aceasta transparenta ofera, in acelasi timp, si un spatiu de delimitare, arh. GokhanAvcioglu.

Cred ca sticla innobileaza metalul, iar acesta confera siguranta sticlei, atunci cand sunt folosite,custiinta,impreuna, Prof. dr. ing. Dan Dubina.

PARTICIPA !


www.ieglass.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu