sâmbătă, 31 martie 2012
Arhitext lansează seria de traininguri itinerante adresate studenţilor la arhitectură
Provocările comunicarii. Viziuni negociate.
relaţia Arhitect – BeneficiarSeria de traininguri Provocările comunicarii. Viziuni negociate, organizate de Fundaţia Ahitext design vor fi susţinute începând cu luna aprilie a acestui an şi până în luna noiembrie în principalele centre univeristare din ţara (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea şi Timişoara). Trainingurile se adresează tuturor studenţilor la arhitectură din ţară, iar participarea la acestea este gratuită.

Ideea derulării unui astfel de proiect a venit ca răspuns la necesitatea studenţiilor arhitecţi, viitorii practicieni, de a cunoaşte secretele comunicării şi menţinerii relaţiei cu unul dintre principalii lor parteneri - beneficiarii. Organizarea unor serii de traininguri prin care participanţii să poată învăţa câteva elemente de bază în construirea unui discurs coerent şi a unei relaţii eficiente cu beneficiarul este extrem de importantă. Iniţiativa noastră de a demara un astfel de proiect a apărut o dată cu constatarea faptului că, în facultăţile de profil din ţară, aria curiculară nu acoperă şi această parte importantă şi esenţială în activitatea practică a unui arhitect.
Ceea ce încercăm să realizam prin aceste traininguri este conceperea unor module şi a unor materiale informative concepute special pentru domeniul arhitecturii, care se pliază pe cerinţele şi situaţiile specifice din acest domeniu. Ne dorim ca, prin cunostinţele dobândite în urma acestui training, participanţii, cunoscători ai metodelor pentru realizarea unei arhitecturi de calitate, coerente să poată să işi pună în practică aceste cunoştinţe fără a fi constrânşi şi supuşi unor situaţii de compromis datorită faptului că nu au reuşit să-şi facă înţelese ideile. Prezenţa unor astfel de traininguri în centrele universitare vin ca o completare a cunoştinţelor dobândite de studenţi în facultate şi ajută la fructificarea lor în practică.

            Pentru fiecare training susţinut în fiecare dintre cele 5 centre univeristare (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Oradea şi Timişoara) vor fi selectaţ maxim 30 de studenţi arhitecţi. Trainigurile vor fi conduse de 4 formatori în fiecare dintre oraşe. Aceştia vor avea ca invitaţi în cadrul trainingurilor câte un arhitect practician şi câte un beneficiar care vor lua parte la activităţiile de role play din cadrul acestora. Astfel participanţii la training vor avea ocazia să exeprimenteze situaţii reale în care vor intra în contact cu clientul şi în faţa căruia vor trebui să îşi construiască un dicurs coerent şi convingător. Ca rezultat al acestor traininguri va fi realizat un ghid de training pe tema Provocările comunicarii. Viziuni negociate, ce va fi tipărit într-un număr de 210 exemplare.

Studenţii se pot  înscrie la fiecare dintre aceste trainiguri trimiţând pe adresa arhitext_redacţie@b.astral.ro un CV  şi o scrisoare de intenţie prin care să argumenteze motivele pentru care şi-ar dor să participe la aceste trainiguri. Participarea este gratuită, în limita a 30 de locuri, pentru fiecare dintre cele 5 traininguri.

Informaţii despre perioada de desfăşurare a acestora în fiecare dintre cele 5 centre universitare, precum şi mai multe detalii despre training şi înscriere puteţi obţine apăsând butonul Like al paginii oficiale de Facebook.


Aniela Macarin
Responsabil Comunicare
031. 104. 11. 78
www.arhitext.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu